Комп'ютерна Академія IT Step - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

Телефон повинен бути в форматі
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ

Як стати дизайнером і що для цього потрібно?

Дизайнер – професія творча, креативна і перспективна. Цей фах стає дедалі більш затребуваним, адже галузь в Україні лише розвивається. Тож, де навчаються на дизайнерів, якими навичками повинні володіти такі фахівці, де працювати по закінченні навчання – розповідає графічний дизайнер, ілюстратор, керівник напрямку «Комп’ютерна графіка і дизайн» в IT Step Academy Оксана Йориш. Уже понад десять років вона викладає дизайн в комп’ютерній академії. Паралельно – ілюструє книжки у відомому «Видавництві Старого Лева», створює логотипи, виконує фірмові замовлення українських і закордонних компаній. Брала участь у понад 10 міжнародних бієнале!

 

– Наскільки ця професія сьогодні затребувана і де працюють дизайнери?

 

– Цей фах насправді ніколи не перестане користуватися попитом, тому що чим більше з’являється різних компаній, тим більше роботи у дизайнерів. Адже кожна фірма потребує ідентифікації. Зараз вже немає компаній, які б існували без візитівок, логотипів, реклами. Також доволі часто фірми займаються ребрендингом, оновлюють увесь свій візуальний контент. Відповідно, все це – робота дизайнерів.

Якщо говорити про простіші речі, то дизайнери також розробляють листівки, сувенірну продукцію, ілюструють книжки. Не будемо також забувати про те, як зараз розвиваються 3D-друк і сфера його застосування. І робота дизайнера в цій галузі затребувана.

Щодо web – UІ/UX, складається враження, що скоро вже кожен з нас буде мати власний сайт. І все це – також робота дизайнерів.  

 

– То випускник програми «Комп’ютерна графіка та дизайн» зможе займатися різними видами дизайну?

 

– Так, ми дозволяємо спробувати себе в різних сферах. Студенти за п’ять семестрів вчать п’ять різних напрямків. Спершу вони вивчають графічний дизайн – створення фірмового стилю. Далі  йде робота з багатосторінковими виданнями – брошурами, каталогами, презентаціями. Тобто, перший рік детально присвячений сфері 2D – графічному і поліграфічному дизайну. Це дозволить згодом працювати як на певну компанію, так і на фрілансі. Наступні семестри виділені для вивчення 3D – графіки в 3D Max,  дизайну інтер’єру, ландшафтного дизайну, оформлення приміщень, наприклад, ресторанів, дизайну меблів. Тобто всього того, що стосується приміщень. Четвертий семестр присвячений 3D-графіці Maya. Студенти займаються анімаційною графікою: мультиплікацією, рекламою, фільмами, створенням 3D-персонажів. Крім того, вони вчаться створювати ювелірні вироби. Останній семестр присвячений UІ/UX. Студенти вчать, як правильно розробляти дизайн мобільних додатків, сайтів, програм. В принципі, успішно вивчивши UІ/UX, для такого фахівця відкриті двері ІТ-компаній, це пряма дорога в сферу ІТ.

 

– Скільки заробляє хороший дизайнер?

 

– Насамперед, це залежить від досвіду. Звісно, відіграє роль і те, як ти сам зможеш себе «продати». Але в загальному найнижча ставка – $500. У нас була пара студентів, які працювали на фрілансі. Займалися тим, що створювали і викладали на стоки різні векторні кліпарти. В середньому це приносило їм дохід $2500 на місяць. Це вже залежить від здібностей.

 

– Дизайнер повинен постійно розвиватися і слідкувати за трендами. Хто, власне, задає тренди у дизайні?

 

– Часом ти навіть сам не розумієш, звідки взявся той чи інший тренд. Але насправді все йде з Європи. У нас в Україні трішечки запізнюється ця мода – років на два. Хоча раніше ми відставали від європейських дизайнерів років на п’ять. Тож це вже позитив. Пару років тому я бачила на обкладинках європейських книжок і плакатів великі обрізані шрифти. У нас це лише зараз з’являється. Але в дизайні все циклічно. Ми надихаємося художниками, дизайнерами, які працювали 5-10 років тому. Часто хочеться чогось нового. А щось нове – це добре забуте старе. Тому і звертаєшся до світових дизайнерів, які працювали кілька років тому. Я думаю, що тренди змінюються скоріше від перенасичення стандартними шаблонними рішеннями.

 

– Якими професійними якостями має володіти людина, що прагне стати дизайнером? Чи обов’язково вміти добре малювати?

 

– Уміння красиво малювати – це однозначно не найголовніше. Малювання просто може в деяких сферах пришвидшити роботу, наприклад, якщо ви одразу візуалізуєте свою ідею в скетчі. Але сьогодні є стільки цифрових девайсів, графічних планшетів, фільтрів, ефектів колажування через фотографію, що у сфері дизайну немає потреби, щоб фахівець добре малював. Це просто додатковий навик. Але ми, дизайнери, працюємо через спеціальні програми, тому там треба добре вміти володіти комп’ютерною мишкою і «гарячими» клавішами. Інколи буває, що вміння малювати навіть трохи заважає в дизайнерській роботі. Ти починаєш більше згадувати правила академічного рисунку,а це трохи може відводити тебе від дизайну у сферу образотворчого мистецтва. Звісно, проектуючи дизайн інтер’єру, ти мусиш розумітися на перспективі. Але це вже скоріше креслення, фізика, а не малювання від руки. У нас на курсі «Комп’ютерна графіка та дизайн» раз на тиждень проводяться заняття з основ малюнку і рисунку, щоб опанувати базові навички.

 

– Але якщо людина приходить і говорить одразу, що не вміє малювати?

 

– На таке я одразу відповідаю: «А ви пробували?». Щоб сказати чітко, що я не вмію водити машину, потрібно хоча б раз сісти за кермо. Відповідно, у нас були студенти, які востаннє малювали ще в школі на уроках. А сідає знову малювати – і в нього непогано виходить. Тобто, багато людей мають певні схильності до малювання, але не всі їх розвивають. У дизайні головне – вміти розуміти пропорції, об’єм, перспективу, композицію – а цьому однозначно можна навчити.

 

– Чи повинен дизайнер добре знати англійську мову?

 

– Так, я думаю. Це йому допоможе, насамперед, вийти на закордонний ринок і на фріланс. По-друге, якщо працювати в ІТ-компаніях, знання англійської там за замовчуванням потрібне. Ну і самі книжки, навчальні ресурси, посібники, електронні уроки, відеоуроки – все це англомовне. На жаль, українською, та навіть російською мовами, дуже мало книг з дизайну. Навіть у Photoshop інтерфейс англійською мовою, тому вчити її потрібно.

 

– Що особливого в навчальній програмі в IT Step Academy?

 

– Насамперед, те, що студент може під час навчання спробувати п’ять найбільш затребуваних напрямків дизайну. До речі, студент до нас може доєднатися на навчання на кожен окремий семестр. Якщо, наприклад, він хоче вчити лише web-дизайн. У нас окремого такого курсу немає. Тому така людина може вступити тільки на п’ятий семестр програми «Комп’ютерна графіка та дизайн». Студент буде вчити лише той блок, який йому потрібний.

У нас під час навчання немає зайвої непотрібної інформації. Студентів вчать цілеспрямовано за певним напрямком. Є багато практичних занять – тобто, це реальні замовлення, соціальні проекти, конкурси тощо.

 

Нагадуємо, що наразі триває набір на курс «Комп’ютерна графіка та дизайн». Навчання можна обрати як на стаціонарі, так і на напівстаціонарі. Більше дізнатися про графік та ціну навчання можна за посиланням.

Замовити зворотній дзвінок
Набір у розпалі
Наразі пропонуємо онлайн формат навчання! Ми працюємо заради перемоги та нашого з вами стабільного майбутнього!

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності